איך מסדרים את זה?
המלצה ראשונה – כשאתם מסדרים חדרי ילדים לקראת החורף אני ממליצה לשנות מעט את עיצוב החדר ולהזיז את המיטה מקיר חיצוני, לקיר פנימי. בחורף הקיר תמיד שומר על לחות מסוימת.
בחורף יש חשיבות מיוחדת לכל פרט ופרט בחדר הילדים. אנחנו מבלים שם הרבה מאד זמן – ולכן אנחנו מסדרים אותו כך שיתאים להורים. בבחירה של צעצועים לחורף מומלץ לבחור כאלה שניתן יהיה לאפסן בקלות וייתנו תחושה של בחוץ גם בתוך הבית.
כשאתם מסדרים אני ממליצה לנסות לסדר בתוך החדר, או אפילו בסלון, פינה של "בחוץ". שניהם על אף גודלם לא תופסים הרבה מקום, לילד כיף להשתולל איתם וניתן להחביא אותם לאחר המשחק אפילו יום יום.
כשאתם מסדרים את הצעצועים מוטב לעשות זאת כך שהילד יוכל לבחור לעצמו לבד אבל שלא הכל יהיה נגיש. במיוחד בחורף, חשוב לא ליצור עומס לילד שנמצא הרבה בחדר הילדים. קופסאות נוחות או שידת משחקים, שולחן קטן שתוכנן לנוחות הילד וההורים – יעזרו בשמירה על הניקיון והסדר.
גם אם הוא משחק בסלון, החליטו מראש מה מוציאים ואיך מחזירים בדיוק לאותו המקום. אני ממליצה להכין עם הילד הסכם של סדר.
סידור העומס – סדרו כך שהחדר לא יהיה עמוס מידי, שתהיה לילד גישה נוחה לכל הצעצועים ודרך האפסון קלה.
סידור הצעצועים – חלקו את הצעצועים לסוגים שונים,אפסנו כל סוג בקופסא, סלסלה, או מתקן תליה המתאים לו.
סידור אמיתי – אל תגבבו את כל הצעצועים לקופסא אחת עמוקה וסגורה כדי שיראה "כאילו מסודר".
סידור פינת יצירה – הכינו לילד פינת יצירה. גם את חומרי היצירה אני ממליצה למדר. צבעי פנדה לחוד ,טושים לחוד, דבקים לחוד, גואש לחוד. אפשר להכניס יחד לארונית או קופסא אחת.
סידור פינת קישקושים – צרו בחדר פינה בה יוכל לקשקש כרצונו או על נייר שנמתח על הקיר. אפשרות נוספת היא שנסדר מסגרת על הקיר ונניח לילד לקשקש כרצונו .פעם בחודש חמש דקות בדיוק, סיידו בלבן וניתן להתחיל מהתחלה.
סידור המגירות – המגירה מתחת למיטה היא מקום נהדר לאפסון. ניתן למלא אותה בקופסאות פתוחות וכך הילד יוכל להחליט מה הוא מוציא כל יום למשחק. החדר יישמר מסודר ואנחנו נעבור את החורף בשלום.
בחורף מקדישים זמן רב יותר גם לפעילות יצירתית, אי אפשר לשמור את כל הציורים והיצירות. אין לזה סוף. לכן, תעדו במצלמה דגיטלית כל מה שאתם רוצים ושמרו רק יצירה אחת מכל תקופה. פעם פעמיים בשנה מיינו גם מתוך המעט אחת יפה ממש או משמעותית ושמרו אותה באלבום הנוסטלגיה. אני ממליצה להתחיל מגיל צעיר לשתף את הילד בתהליך הסדר, גם פעוט יכול להחזיר כל פעם צעצוע אחד למקום. תנו לו את האחריות והעידוד לעשות זאת בעצמו. למדו אותו שלכל חפץ יש מקום קבוע. פעם בתקופה ישרו קו בחדר. אל תשמרו צבעים ישנים או חלקי צעצועים שממילא אינם מזמינים לשחק בהם.