מעבר לדירה חדשה הוא עניין מרגש המצריך עבודה רבה של סדר וארגון בכל הבית ובכללו המטבח. איך מומלץ לעצב ולארגן את המטבח ביעילות?
בשעה טובה ומוצלחת סוף סוף עברתם דירה לבית החדש שלכם. קרטונים ואריזות בכל פינה, החדרים מלאים בחפצים הדורשים ארגון וסידור במקומות הנכונים. אתם עומדים במטבח החדש ותוהים איך לעצב את תכולתו, איפה לאחסן את הסירים? המחבתות? הסכו"ם? איך לארגן את המזווה? קבלו כמה רעיונות וטיפים כלליים לעיצוב וארגון המטבח.
כמה כללי יסוד:
לא משנה אם תכננתם את המטבח שלכם לפרטי פרטים בעזרתם של אנשי מקצוע, נתתם לו גוון כפרי/ עיצוב מודרני חדשני, או שבכלל נכנסתם למטבח מוכן, אחסון וסידור הכלים, החפצים ומוצרי המזון במטבח הוא אתגר בפני עצמו. מטרת סידור המטבח היא לייעל את העבודה בו ככל הניתן ולכן הנחת היסוד הראשונית היא לנסות לסדר את המטבח לפי חלוקה לאזורים, סירים ומחבתות בסמוך לכיריים, כוסות וספלים לקפה בסמוך לאזור הקפה וכד'. ככל שהחלוקה לקטגוריות תהיה יותר ברורה ומדויקת כך ההתנהלות במטבח תהיה יעילה יותר ותתאפשר בו נוחות רבה יותר.
אחסון סירים- כל השיטות
ישנן שיטות שונות לאחסון סירים ולכם נותר להחליט מהי הדרך הטובה והנוחה ביותר עבורכם:
אחסון בארונות ומגירות: תוכלו לרכז את הסירים בארונות או מגירות ייעודיים בסמוך לכיריים. אם שטח האחסון אינו גדול תוכלו לסדר את הסירים אחד בתוך השני על פי גודלם ולצדם להניח את המכסים. באופן כללי מומלץ כי כבר בשלב תכנון ובניית המטבח יבנו מגירות רבות יותר מארונות. אחסון במגרות הוא נוח הרבה יותר כי שליפת מגירה החוצה מאפשרת הצגה ברורה של כל הכלים והאביזרים שהיא מכילה.
קרוסלה לסירים: קרוסלה נועדה לניצול הפינות במטבח אך למעשה היא פתרון מיושן ולא כל כך יעיל. ניקוי פינת הקרוסלה הוא קשה, לא קל להגיע עד סוף הארון וכן בזמן סיבוב הקרוסלה סירים נוטים ליפול ולהילכד בחלקה האחורי. כיום הפתרונות לארונות פינתיים הם של מדפים ומגרות נשלפות והם נוחים ויעילים הרבה יותר.
תלייה: אנו רגילים לראות בתוכניות בישול, סדרות טלוויזיה וסרטים סירים ומחבתות תלויים באמצעות ווים מעל אי המטבח. זה אולי נראה טוב אבל לא תמיד זה נוח. הסירים תלויים להם למעלה אך מה עושים עם המכסים? שיטה זו עשויה להיות יעילה במקרים שהמטבח קטן ויש צורך לחסוך במקום, בנוסף אם אתם אוהבים מטבח במראה כפרי, תליית הסירים והמחבתות תיתן למטבח מראה כפרי וחמים. ניתן יהיה לפתור את בעיית המכסים על ידי אחסונם במסודר במגירה או ארון נפרדים.
מזווה
ארון מזווה פתוח נראה טוב אולי בסרטים אמריקאים, אריזות דגני הבוקר עומדים בשורה לצד ממרחים וקופסאות מזון… אך במציאות ארון מזווה סגור הוא פרקטי ונוח יותר מכל בחינה, מוצרי מזון רבים מעדיפים סביבה חשוכה וקרירה ואחסון במזווה פתוח לא יועיל לאורך חיי המדף שלהם.
בעיצוב וסידור המטבח, הקפידו על ארגון שמטרתו לקצר תהליכים ולייעל את עבודתכם במטבח.