מקפיא:
במרבית הבתים היום תא ההקפאה נמצא למטה בצורת מגרה או מגרות.
אני ממליצה לסדר את תכולתהמקפיא כשהיא עומדת כמו ספרים. חבילות שניצלים קפואות, ירקות קפואים,בשר טחון, כך לא ייווצר מצב שחבילת שניצלים תישכח ותקפה יפוג.
אם אתם ממש רוצים להיות יעילים, סמנו את המוצרים בתאריך גדול עם טוש לא מחיק. יקל עליכם להשתמש במזון בסדר נכון ולא להגיע למוצרים שפג תוקפם.
מומלץ להקצות במקפיא שטח לקופסת תבלינים,במיוחד אלה שמביאים מחו"ל או מחנות אקזוטית בארצנו ולא משתמשים תדיר. קופסא עליה כתוב בטוש לא מחיק מה היא מכילה.
מקרר:
מגש ארוחת בוקר/ארוחת ערב. בבתים עם ילדים ארוחת בוקר וערב הם עניין של רוטינה ושגרה. מומלץ להכין מגש עם כל מה שתמיד שמים על השולחן , ובנוחות להוציא ולהכניס חזרה, ממקום קבוע, כך,לא פותחים חמש צנצנות טחינה או ריבה כי לא ראינו את הקודמת, ולא צריך להחזיק מלאי גדול כי לקראת סיום אתם תדעו ותוסיפו לרשימת הקניות. גם בתוך מגרת הירקות והפירות, אפשר להכניס קופסאות קטנות, ובתוכן לסדר את הירקות והפירות.
בעצם, למה ששקית הגזר לא תעמוד, וגם שקית המלפפונים? הכל יראה נגיש וזמין, שום ירק לא יינטש בקרקעית המגרה להרקיב ולהיזרק.
לחובבי הבישול אני מציעה כך:
במקום לפזר במקרר, בקבוקונים וממרחים בדלת המקרר ובאחורי המדף בלי סדר ובלי שליטה על מה יש שם, הוציאו את הכלהכל החוצה (הזדמנות טובה לבדוק מה כבר עבר זמנו, כמה בקבוקי סויה פתוחים יש לכם ואולי לאחד לפי סוג הסויה ולצמצם נפחים, וכך הלאה (נכון רוטב צ'ימצ'ורי מלפני שנתיים שנשארו בו שתי כפיות, אפשר לזרוק..)
אחרי שמיינתם, סדרו את התכולה הנותרת לפי סוגי שימוש ולקופסא בתוך המקרר. אם אפשר קופסא סגורה, אם יש בקובקים גבוהים –בקופסא פתוחה.
בפעם הבאה שתצטרכו רוטב חמוץ מתוק למוקפץ לא תפתחו אחד חדש כי תדעו בדיוק היכן הקודם שעוד לא סיימתם נמצא.
כך גם עם צרכי אפייה שאינם בשימוש יומיומי. צבעי מאכל, בצק סוכר, גלוקוזה נוזלית, שוקולד איכותי לאפיה וקינוחים וכך הלאה.