הפקת מעבר דירה היא סיוט עבור רוב האנשים.
שנים של הפקת מעברי דירות לאלפי לקוחות, לימדו אותי להפוך סיוט…לחלום.
לדאוג למעבר דירה קל ונח. אז איך עושים את זה? פשוט… עושים. מתכננים מראש, בודקים, מתאמים, מקפידים על פרטים קטנים ונותנים מרווח לתקלות לא צפויות.
ראשית, הכינו רשימה של כל מה שעליכם לארגן לתאם ולסדר עד ובתוך המעבר:
אריזה מקצועית, מוביל, פריקה וסדור מקצועיים, ניקיון, התקנות קטנות וגדולות, אנשי מקצוע שצריכים לחבר טלוויזיות, כבלים, אינטרנט, טלפונים וכך הלאה. כשתהיה לכם רשימה, חלקו בינכם את המטלות או סדרו אותן על פי סדר חשיבות. בכל מקרה אל תחכו לרגע האחרון לבחירת אנשי מקצוע ותאום. כל בעל מקצוע שרוצה לתת לכם שרות, חייב לבוא ולראות בעיניו, אין על זה פשרה. לעולם אל תעבדו אם נותן שרות שמתמחר עבודה בשיחת טלפון או מייל. מצד שני תנו לו את כל המידע ובמדויק.
יום לפני ההובלה שמרו חניה. תלו שלט קטן לדיירים החדשים עם התנצלות על רעש או לכלוך לא צפויים. וודאו מול הרשות המקומית על זמן פינוי אשפה. הוצאת ארגזים/חומרי אריזה, רהיט מיותר או שקיות עם חפצים מיותרים לרחוב עשויה לגרור קנסות.
אם אתם יכולים עדיף לקבוע את מועד ההובלה לתאריכים שאינם נושקים לסוף/תחילת חודש.
עשו כל שביכולתכם להכין הכל מראש. עדיף להיכנס לדירה אחרי שכל בעלי המקצוע כבר סיימו את עבודתם והבית עבר ניקיון.
ודאו שיש מקום בבית החדש הן בארונות והן לכל רהיט. מדדו הכל מטר כנגד מטר. מאד מצער לגלות בזמן אמת שהשידה האהובה עליכם אינה נכנסת בדיוק לנישה שהכנתם לה. החלטתם לארוז לבד? בסדר גמור.
התחילו לפחות שבועיים קודם, שלא ייווצר לחץ ברגע האחרון.
איך אורזים?
בקשו מהמוביל לספק לכם ארגזים. קטנים ובעלי דופן כפולה לשבירים וספרים וגדולים לכל השאר.
דאגו להכין גם 2-3 חבילות של נייר עיתון חדש לאריזה, דבק, מדבקות סימון וטוש. החליטו על צבע מדבקה שונה לכל חדר ומספר.
יהיה קל להנחות את המובילים בעת פיזור התכולה בבית החדש. התחילו לארוז מהשוליים.
בגדי שאינם בעונה, ספרים (הזדמנות לאבק ספרים ולהיפרד מהסוודרים מהתקופה שהיה פה חורף…) כלי הפסח, כל מה שלא בשימוש יומיומי.
השתמשו בארגזים קטנים לספרים, חשוב שלפועלים של חברת ההובלה יהיה נח.
השתמשו בארגזים איכותיים עם דופן כפולה לכלים השבירים. אם תארזו בארגזים לא טובים, או עשויים מקרטון דקיק, התכולה עשויה להישבר. כדאי לחשוב על איכות הסביבה ולא לצרוך חומרים יקרים כמו פלסטיק בועות (פקפקים). רפדו ארגזים של כלים שבירים במגבת, או בעיתונים ישנים. את הכלים עצמם עטפו בנייר עיתון לבן ונקי. איך עוטפים? כלים פשוטים אפשר לעטוף כמה יחדיו. הנייר העוטף צריך להישאר רפוי על הכלי –בארגז, המרווחים האלה הם ההגנה על הכלי. עדיף לרכז את כל הספלים יחד לארגז אחד או יותר, את כל הצלחות, וכך לגבי גביעי יין, כלי הגשה, וכל השאר. אריזה מסודרת, תקל עליכם את הפריקה. כשאנחנו אורזים אנחנו מוודאים מראש גם לאן כל דבר צריך להיפרק, וכמובן תדירות השימוש. סימון נכון באריזה – יקצר את משך הפריקה. דללו תכולת מקרר מקפיא ומזווה, חודש לפני מעבר הדירה אל תעשו קניות והשתמשו במה שיש. הזדמנות טובה לרענן מלאים. תקנו חדש – בבית החדש.
איך אורזים עם ילדים?
אפשר לשתף את הילדים, לתת להם למלא ארגז עם צעצועים ואפילו במטבח – להצמיד מכסים לקופסאות ולהכניס לארגז.
הם יהיו גאים וירגישו חלק מהתהליך. כדאי גם להכין ביחד איתם תיק עם בגדים וצעצוע אהוב לימי המעבר. כשאתם אורזים את חדר המשחקים, זו הזדמנות למיין ולתת להם להיפרד מצעצוע או שניים שכבר מיותרים. הסבירו להם איך כל מה ששלהם יהיה מסודר יפה בחדרם החדש.
ליום ההובלה והיום שלמחרת הכינו ארגז שיסומן היטב לפריקה מיידית. הכינו בו קומקום קפה/תה, כלי אוכל חד פעמיים או כלים רגילים, כמה פריטים הכרחיים כמו קורנפלקס לארוחת בוקר. כך שתוכלו לארגן ארוחת ערב ובוקר בלי טרחה מיוחדת ובלי להתחיל להפוך בארגזים ולחפש כוס או צלחת או כפית. חפצי ערך כסף ותכשיטים רכזו וקחו איתכם. גם מסמכים חשובים דרכונים ותעודות זהות רכזו יחד וקחו איתכם.
אם יש בבית עציצים, אל תשקו אותם לפחות כמה ימים קודם כדי שיהיו קלים יותר.
אחרי המעבר
קודם כל בשעה טובה! אתם בביתכם החדש.
כמה טיפים להתארגנות לקראת פריקה וסדור, והחשוב בהם הוא- אל תזמינו את כל בעלי המקצוע יחד.
הם יתנו לכם שרות פחות טוב אם ידרכו אחד לשני על הרגליים. כדאי גם שתוכלו לתת תשומת לב לכל אחד ולראות מה הם עושים ותמנעו אכזבות ועגמת נפש.
כשאתם פורקים את תכולת הארגזים, חשוב לקבל החלטה מה הכי חשוב לכם שיהיה מסודר ומשם להתחיל. המטבח הוא החדר שיהיה זקוק להכי הרבה שעות עבודה. כדאי לנסות להחליט מראש על מיקום לכוסות צלחות סירים ומזווה.פרקו כמה שיותר כלים החוצה מהארגזים למשל – את כל הכוסות – ואז סדרו בארון. כשאנחנו פורקים אנחנו פורקים כמה שיותר תכולה החוצה ואז מכניסים הכל בצורה מסודרת לארונות, קל לקבל החלטה כשהכל מונח לפנינו.
רק כשהכל בפנים אפשר להסתכל ולחשוב אם אלה המיקומים הנכונים ואני ממליצה ללקוחות שלי לעזוב את ההחלטה הזו לכמה ימים
ולהתרגל לסדר החדש. רק אחרי כשבוע אם משהו לא נוח, כדאי לחשוב על שינוי המיקום. בחדרי השינה כדאי להתאים את גודל הקיפולים של הבגדים לשטח המדף לניצול מירבי של חלל האפסון. לתוך מגרות כשאנחנו פורקים ומסדרים אנחנו משתדלים להשתמש בגובה המגרה ולהעמיד לבנים, גופיות ותיקים כדי שיראו טוב יותר. פריקה וסדור אחרי מעבר דירה- פרוייקט רציני. אם אתם פורקים ומסדרים לבד, תתמקדו קודם כל בפריקת הארגזים, אחר כך תעסקו גם בהחלטה לסדר סוף סוף את התמונות מטיולים באלבומים…
והנה..עשיתם את זה. הכל מאחוריכם תתחדשו ותהנו.